Bureau

Algemeen

Architecten Doclo & Strobbe is een creatief bureau dat gepersonaliseerde projecten uitwerkt van het voorontwerp tot de realisatie. Zowel nieuwbouwprojecten, verbouwingen en interieurvormgeving zijn onze specialiteit waarbij rekening wordt gehouden met de eisen van de bouwheer.  Ook totaalprojecten waarbij het interieur een verlengde wordt van de architectuur worden volledig uitgewerkt … Door het realiseren van verschillende lage energie woningen verkreeg het bureau in 2008 het certificaat van energiebewust architect.

Stefano Doclo

Is geboren te Geraardsbergen in 1961 en studeerde af als architect in 1985 aan het Hoger Architectuurinstituut van de Stad Gent. Van 1985 tot 1987 liep hij stage bij architect Guy Van Heuverswyn  te Oudenaarde en bij  architect Marc Carlier te Brakel en richtte zijn eigen bureau op in 1987. Vanaf 2003 werd het bureau uitgebreid met één vaste medewerker Jan Strobbe. Het bureau kwam al snel in aanmerking voor opdrachten in Geraardsbergen maar ook erbuiten (Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Wallonië, …). Het bureau blijft overzichtelijk om een vlotte communicatie te garanderen.

Jan Strobbe

Is geboren te Gent in 1975 en studeerde af als architect in 1998 aan het Hoger Architectuurinstituut Sint-Lucas, Gent. Vervolgens studeerde hij theatervormgeving aan Studio Herman Teirlick vd Hogeschool Antwerpen (1999) met theaterstages bij Johan Daenen, Niek Kortekaas en Benoit Dugardyn. Aansluitend vervolgde hij zijn architectuur stage bij architecten Koen Van Synghel en Eric Van Belleghem. Hij vervoegde Stefano Doclo in het kantoor te Geraardsbergen in 2003. Naast architectuur en interieurprojecten maakt hij scenografieën voor verschillende regisseurs als Stefan Perceval, Dimitri Leue, Johan Simons, Bruno Vanden Broecke… in theaterhuizen te Antwerpen & Brussel.